2

POFTĂ DE VIAȚĂ

ZDRAVĂN MOLDOVENESC


Povețele lui Zdravăn Moldovenesc către Homo sapiens 1

Acum știi că pofta e de când lumea și poveștile. Te-ai întrebat vreodată ce o fost mai întâi, omul sau pofta? Îți zic pe cuvânt de Zdravăn, că pofta! Că toate câte sunt pe fața pământului, cu poftă și din poftă o fost făcute. Multe mi-o văzut ochii de când am plecat de la mămuca și de la tătuca din Safir. Am cutreierat lumea-n lung și-n lat și am lăsat în urma mea numai oameni care cu poftă râd, iubesc, se joacă, muncesc, citesc, învață și alte câte și mai câte...

Prima povață zdravănă

Râde cu poftă!

Nu te mai teme că râsu-ngrașă! Uită-te la mine! Dacă ai ști matale cât m-am mai hlizit cu tătuca și tot numai bun am rămas... Mănâncă potrivit de mult, sățios și gustos, dar râzi cu toată inima, până nu mai poți! Vorba ceea: “Gaudeamus igitur2!”.

A doua povață zdravănă

Iubește cu poftă!

Aici la oraș, toată lumea e grăbită. Abia aveți timp, săracii de voi, să îmbucați câte ceva. Și am mai auzit că dragostea trece prin stomac! Tătuca avea o vorbă: “festina lente3 !”. Ia și-ți fă timp și pune-ți burta la cale. După aceea, iubește-te cu poftă cu cine știi, cu cine e pe pofta inimii matale!

A treia povață zdravănă

Joacă-te cu poftă!

Mult m-am mai jucat și eu când eram cât un boț de mămăligă, multe năzdrăvănii am mai făcut și nici în ziua de azi nu le-am terminat. Pe la voi pe aici, am văzut copchii fără poftă de mâncare, dar cu ditamai pofta de joacă. Nu știam că puii de om sunt așa mofturoși la mâncare. Nu-i mai certa! Cunosc ei mai bine care-i gustul zdravăn și care nu. "Carpe diem4" și nu te mai teme să dai în mintea copchiilor!

Iaca așa poți să le faci pe toate cu poftă:

Rade cu pofta!
Iubeste cu pofta!
Joaca cu pofta!


Amu, astea sunt numai câteva efecte ale consumului zdravăn de pui în care s-o pus poftă... O să le descoperi matale pe toate...
Și încă ceva: dă pofta mai departe și fă ceva bun cu ea!

ÎȚI UREZ SĂ AI POFTĂ DE VIAȚĂ BUNĂ!


 

Cu cea mai înaltă poftă,
Rara Avis5 Zdravăn Moldovenesc


Note de picior de pui:

1. Homo sapiens - omul cu poftă de carte și cu poftă de pui inteligent;
2. Gaudeamus igitur - să ne huzurim bucurăm, va să zică așadar ;
3. Festina lente - zorește-te agale grăbește-te încet;
4. Carpe diem - fă-ți toate poftele trăiește clipa;
5. Rara avis - vietate vertebrată cu o poftă cum nu s-o mai văzut pasăre rară;

Copchii crescuți cu poftă

Iaca și copchiii iubiți și crescuți cu poftă de noi, cei care l-am crescut și pe Zdravăn Moldovenesc. Toate pozele sunt din viața noastră de zi cu zi.

Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2021 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.