2

POFTA DE MANCARE / REȚETE PENTRU COPCHII /


Pateu aperitiv de casă

 (3 voturi)

PATEU APERITIV DE CASĂ

TIMP DE PREPARARE: Timp de preparare  40 min
DIFICULTATE: Scăzut

AI TREBUINȚĂ DE:

 
150 g unt + 50 g (pentru topit)
 
1-2 cepe
 
1 cățel de usturoi
 
½ de linguriță sare, piper, nucșoară
 
1 foaie de dafin
 
150-200 ml supă foarte concentrată
 
40 ml coniac (opțional)
 
1 linguriță paprika dulce
 
1 linguriță zahăr

IACA CE-I DE FĂCUT:

1
Topește 50 g de unt în tigaia mediu încinsă, adaugă ceapa și usturoiu’ tocate, iar când se înmoaie, pune și ficățeii.
2
Călește 2-3 minute și adaugă supa și foaia de dafin. Acoperă părintește cu un capac și mai lasă 8-10 minute. Dacă nu ai prin bucătărie supă care se gelatinează natural, ia aminte la o povață isteață: pune la hidratat 10 g de gelatină granulată în 4-5 linguri de apă rece și după ce ai pasat ficatu’, adaugă în compoziție înainte de a pune untul ce-o rămas.
3
Răstoarnă tot ce-i în tigaie într-un castron larg și pasează cu sâmț de răspundere. Adaugă 100 g de unt și condimentează cu sare, piper și nucșoară.
4
Poți pune și un firicel de zahăr pentru gust echilibrat. Se păstrează în borcane și se acoperă cu unt topit și-i bun de să-l mănânci pe pâine.

ZDRAVENI MOLDOVENEȘTI


Facebook
Youtube
Google+
Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2022 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.