2

POFTA DE MANCARE / REȚETE TRADIȚIONALE /


Cocoș de borș din Rădăuți

 (6 voturi)

COCOȘ DE BORȘ DIN RĂDĂUȚI

TIMP DE PREPARARE: Timp de preparare  2 ore
DIFICULTATE: Mediu

AI TREBUINȚĂ DE:

 
200 g țelină
 
200 g rădăcină de păstârnac
 
200 g rădăcină pătrunjel
 
150 g morcov
 
100 g gogoșari în oțet
 
100 g roșii
 
6 ouă (gălbenușurile)
 
500 ml smântână
 
100 g zarzavaturi
 
70 g făină albă
 
oțet, sare, piper după gust

IACA CE-I DE FĂCUT:

1
Fierbe pieptul zburătoarei separat de rădăcini. Când e gata, scoate rădăcinile, strecoară zama de la carne peste zama de la rădăcini și pune oțet după gust.
2
Într-un vas, pregătește smântâna, gălbenușurile și făina albă, adăugând câte puțin oțet (ca să nu se taie compoziția).
3
Când zama de la rădăcini clocotește, ia olecuțică din oală și încorporează în vasul cu smântână și ouă mestecând întruna. Când e gata, toarnă totu’ în oala cu restul de zamă de la carne și rădăcini.
4
Cât îl pregătești, poți cânta așa:

Când după bal sau altă noapte mare
Îl prinde ziua obosit și dacă
Vrea omul, cât de cât, să se refacă
Spre a se duce teafăr la culcare.

Se știe că-n această-mprejurare
În timp ce vinul scade în bardacă,
O ciorbă, nu se poate să nu-i placă,
Căci numai ea îl pune pe picioare.

ZDRAVENI MOLDOVENEȘTI


Facebook
Youtube
Google+
Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2022 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.