2

POFTA DE MANCARE / REȚETE TRADIȚIONALE /


Saramură de pui de-acasă

 (6 voturi)

SARAMURĂ DE PUI DE-ACASĂ

TIMP DE PREPARARE: Timp de preparare  1 ora 40 min
DIFICULTATE: Mediu

AI TREBUINȚĂ DE:

 
1 kg roșii
 
6 căței de usturoi
 
1-2 morcovi
 
2-3 ardei iuți
 
4 linguri untdelemn
 
10 ml rachiu de fructe (opțional)
 
1 legătură de leuștean
 
sare, piper după gust

IACA CE-I DE FĂCUT:

1
Să faci bine să te ocupi întâi și-ntâi de zburător: îl speli, îl tai bucățele și îl pui la fript cu sare și piper pe plită sau grătar, până se bronzează uniform.
2

Coace roșiile pe grătar sau plită. Scoate pielița roșiilor și toacă-le.
3
Pune la fiert 2 litri de apă rece în care adaugi roșiile, ardeii, leușteanul și oțetul. Lasă zama asta frumos mirositoare să fiarbă 5-10 minute. Pune câteva firicele de sare și piper.
4
Curăță, chisază usturoiul și fă un mujdei în care pui untdelemn. Pune-l peste carne.
5

Adaugă rachiul și pătrunjelul în zama de legume și toarn-o peste carne.
6
Lasă carnea așa să prindă din arome, minimum 30 minute. Mănâncă cu poftă, cu mămăligă și ardei iute.

ZDRAVENI MOLDOVENEȘTI


Facebook
Youtube
Google+
Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2022 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.